vous êtes : accueil > > Outils > Nous connaître> Hrvatska (Croatia) > informaticki sustav za Lean Sigma

Nous connaître |

Imprimer l'articleEnvoyer à un ami

NOUS CONNAÎTRE - HRVATSKA (CROATIA)

INFORMATICKI SUSTAV ZA LEAN SIGMA

NUMERAL ADVANCE strategija razvoja informacijskog sustava za Lean Sigma metodologiju


Da bi vaš klijent bio zadovoljan, potreban vam je ucinkovit informacijski sustav:

Da bi vaš klijent bio zadovoljan, morate mu pružiti ono što ocekuje. Zato morate:

  • poznavati njegova ocekivanja
  • zadovoljiti njegove potrebe
  • pobrinuti se da pri korištenju vašeg proizvoda ne naide na nikakve poteškoce.

Vaš je prvi korak saznati kakva su ocekivanja vašeg klijenta. Da biste upoznali njegove navike, morate prikupiti i obraditi podatke te ih pretvoriti u informacije s ciljem poznavanja njegovih poslovnih aktivnosti, obiteljskog života itd.  

Zatim, da biste isporucili ono što on ocekuje, trebate obraditi informacije o proizvodnji i isporuci. To znaci informacije o kupnji, narudžbi, izdavanju racuna i naplati.

Jednom kada on postane korisnik vašeg proizvoda ili usluge, preporucljivo je da ste upoznati sa svim problemima na koje može eventualno naici koristeci vaš proizvod ili uslugu. To znaci da upravljate poslijeprodajnim uslugama i servisnom službom.

Ništa od navedenog nije moguce postici bez ucinkovitog informacijskog sustava. Informacijski sustav je taj koji prikupljene podatke pretvara u informacije.


Lean Sigma alat za kontinuirano unapredenje: proces

Kod primjene Lean Sigma metode za kontinuirano unapredenje primarni alat je proces. Proces je formalni opis pretvorbe ulaznih vrijednosti (inputs) u izlazne vrijednosti (outputs). Izlazne vrijednosti se isporucuju klijentu. Zadovoljan klijent ne muci muku s proizvodima s greškom: to je Six Sigma. Zadovoljan klijent ne ceka dugo na isporuku: to je Lean. Vaši troškovi zadovoljavanja klijentovih ocekivanja i potreba moraju biti konkurentni: to je Lean Six Sigma.

Formalni opis (vaš proces) mora sadržavati samo nužne informacije o zadovoljstvu vašeg klijenta i o aktivnostima s dodanom vrijednosti.


Glavni plan informacijskog sustava za Lean Sigma program:

Dakle, s jedne strane imate procese informacijskog sustava, a s druge proces vašeg poslovanja. Kako bi se oba procesa spojila radi kontinuiranog unapredenja,  NUMERAL ADVANCE postavlja glavni plan informacijskog sustava unutar Lean Sigma programa.